Viktiga funktioner i ett chattverktyg

Det finns en mängd olika funktioner som kan vara användbara i ert chattverktyg. Exakt vilka funktioner ni behöver beror på flera saker, främst antal ärenden ni förväntas hantera och hur många ni är som ska samarbeta i chatten samtidigt. Här är exempel på funktioner som vi av erfarenhet ofta efterfrågas i ett chattverktyg.

Köhantering

Om det kommer in flera chattar än vad ni kan hantera samtidigt är det viktigt att besökaren placeras i kö på ett tydligt och pedagogiskt sätt. 

Färdiga svar

Snabba upp er hantering av frågor med hjälp av färdiga svar. Dessa kan vara både kortare eller längre texter som gör er dialog i chatten mer effektiv.

Olika flöden

Vill kunden chatta med sälj eller support? Med hjälp av olika flöden eller köer kan ni naturligt fördela chattar mellan olika kompetenser och funktioner.

Automatiska förslag

Genom att presentera relevanta förslag på svar, baserat på vad kunden skriver, kan man minska antalet onödiga chattar om frågan redan finns besvarad.

Andra kontaktvägar

Chatten kan sällan vara öppen dygnet runt. Det är viktigt att chattknappen finns kvar men då erbjuder andra relevanta alternativ för att kontakta er.

Tilldelning

Kan en kollega, eller annan grupp av kollegor svara bättre? Tilldelning gör det möjligt att överföra chatten till en person med rätt kompetens.

Vill du veta mer?